insert_emoticon
local_shipping
 • Snabba leveranser

 • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Färga in befintlig marksten Chryso Renocrete

Renocrete infärgning av marksten

Färga in befintlig marksten och betong

CHRYSO®RenoCrete Color är en helt unik produkt av sitt slag. Den är mycket användarvänlig och lätt att applicera. Torkar mycket snabbt (torr för beröring redan efter 30 minuter). Produkten färgar inte bara in marksten och betong utan tränger också ner i betongen och förstärker inifrån. Dessutom är den klassad som ofarlig!

 • Enkel applicering
 • 21 olika färger
 • Bevarar den ursprungliga mineralaspekten i betongen
 • Minskar och skyddar emot kalkutfällningar
 • Klassad som ofarlig
 • Skyddar mot påfrestningar som alger, vägsalt, högtryckstvätt mm.
 • Slitstark, tål trafik, uv-ljus och många andra påfrestningar.

RenoCrete finns i hela 21 kulörer, bland annat svart, grå, vit, röd, ockra och gul. Se färgkartan här nedan.

FÄRGKARTA

Färgkarta infärgning av betong


Användningsområden

 RenoCrete kan användas i många olika miljöer. Även miljöer med hårt slitage som stadsmiljöer. Det är inte bara mark man kan färga in med denna produkt utan det lämpar sig även för murar, trappor och andra betongkonstruktioner. 

 • Plattor
 • Stadsmiljöer
 • Garageuppfart
 • Dekorativa ytor och gjutningar
 • Betongytor
 • Poolområden
 • Marksten (betong)

Så här fungerar det

Närbild av betongenRenocrete är inte en färg. Strukturen på stenen finns kvar.

CHRYSO®RenoCrete Color tränger djupt in i betongen, bildar en kemisk reaktion i porerna, en kristallisering av kalciumsilikatmineraler. Denna reaktion som kallas mineralisering gör betongen vattenavvisande och mycket motståndskraftig för yttre påfrestningar så som vägsalt, alger, mossa, rengöringsmedel, högtryckstvätt, klimatförändringar mm.

CHRYSO®RenoCrete Color stärker ytans hårdhet och stoppar dammandet och neutraliserar den alkaliska processen i betongen, vilket avsevärt minskar kalkutfällningar.

CHRYSO®RenoCrete Color ändrar inte mineralaspekten av materialet, den är perfekt för att renovera eller förnya äldre betongytor. Betong som har tappat sin färg, slitits av trafik eller UV-strålning.


Så här applicerar man infärgning på betong och marksten

1. Tvätta rent ytan


 Tvätta ytan innan infärgning

Under normala omständigheter räcker det med att högtryckstvätta den yta som ska färgas in. Om ytan är hårt smutsad av organiska, syntetiska filmbindande produkter (t.ex. färger, olja eller olika typer av filmbindande ytbehandlingar ex silikonbaserade), kontakta då oss för råd om rengöringsprodukter. Se till att ytan är väl rengjord och dammfri.

Skydda alla områden runt om infärgningen så som dörrkarmar, trä, färg mm.


2. Börja färga in betongen

Rör om vätskan före applicering

Applicera infärgningen med roller

Innan du går på den stora ytan, gör alltid ett prov för att försäkra dig om hur produkten fungerar. När detta är gjort är det bara att sätta igång. Applicera infärgningen med hjälp av roller.

Förbrukning: 250 till 300g/m2 med roller, i ett till tre lager, tills att ytan är mättad.

Pensel är bra till mindre områden och där man behöver mer kontroll.
Pensel är bra att använda till mindre ytor

Till trängre områden eller områden nära känsliga objekt är pensel ett bra alternativ. Lägg även här 1-3 lager beroende på hur sugande ytan är.

CHRYSO®RenoCrete Color kan appliceras på torrt eller lätt fuktigt underlag (fuktighet under 40%). CHRYSO®RenoCrete Color skall appliceras till ytan är mättad. 


Så enkelt är det!

Har du frågor eller behöver mer information? Kontakta oss!


Dokument och mer information om infärgningssystemet Chryso Renocrete


Säkerhet

Denna produkt är klassad som ''ofarlig''. I händelse av exponering , är det rekommenderat att använda normal skyddsutrustning. 


Information om produkten innan applicering.

Egenskaper

 • Karaktär: vätska
 • Färg: enligt färgkarta
 • Densitet: 1,05
 • Hållbarhet: 12 månader

Förpackning

 • Provflaska 1 liter
 • Dunk 9 L
 • Förvaras frostfritt

Klicka här för att läsa säkerhetsdatabladet


Handla direkt! Här hittar du priser och alla färger.

13 kommentarer

Malin 3 månad sedan
Hej!
Är intresserad av att köpa en provflaska men hittar bara 9 l dunkar, vart hittar jag provflaskorna?
WS och company 3 månad sedan
Madde: Jag skulle rekommendera att du provmålar en sten först för att se hur resultatet blir. Det är nog så att du ska räkna med att du behöver måla 3 gånger för att helt täcka stenen. Om du väljer en svart så kommer det bli varmare än om du har en ljus färg.
WS och company 3 månad sedan
Vivi: Ber om ursäkt att vi inte uppmärksammat din fråga tidigare. Du bör kunna högtryckstvätta bort lavan, annars får du använda en rengöringsprodukt för detta. Renocrete kommer att sitta väldigt länge om den inte nöts bort så vid hårt slitage kan man behöva måla om igen.
Madde 3 månad sedan
Kan man måla vit färg på befintlig rosa/röd marksten? Eller kommer det lysa igenom?

Det blir väldigt varmt o utsätts för mycket sol där markstenen är, är det dumt om man skulle välja svart eller mörkgrå färg eller blir det inte varmare?
Vivi 3 månad sedan
Om man vill göra rent stenen innan målning, fungerar det bra endast med högtryckstvätt och såpa? Har ganska mycket lava (grå) på stenarna. Vill sedan måla dom rosa-röda igen samt ljusgråa.

Hur länge håller målningen av stenarna?
WS och company 11 månad sedan
Vi skickar utomlands, men Chryso bör du kunna få tag i närheten. Kontakta Chryso (Frankrike) och se om det finns i närheten av dig. Önskar du beställa från oss så kontakta oss på mailen. info(at)wsochcompany.se så hjälper vi dig.
Perka 11 månad sedan
Skickar ni utomlands, jag betalar självklart frakten? Eller vet ni var man kan få tag på Chrysco här? Vi bor i Portugal.
WS och company 11 månad sedan
Absolut, det ska gå bra att färga dem svarta eller i liknande färg. Det är alltid bra att prova produkten innan så att man ser att den tar åt sig av färgen och att man får det resultat som man önskar. / Caroline
JE 11 månad sedan
Hej!
Har röda markstensplattor nu, fungerar det att måla dem svarta eller är det bara för att snygga upp existerande med samma färg?
WS och company 2 år sedan
Hej! Angående hållbarhet på 12 månader så gäller detta för själva produkten i dunken. Det handlar alltså inte om hållbarhet när färgen är applicerad.
Rosmari olin 2 år sedan
Håller det bara 12 månader när man rollat på färgen??
WS och company 2 år sedan
Gå in på denna länk så hittar du produkten: https://www.wsochcompany.se/for-betong/infargning-av-marksten-och-betong/prov-chryso-renocrete-1-liter/
Tim 2 år sedan
Vad kostar en provflaska?
Produkter

Information

Handla